ПРИРОДНИ ЛЕКОВИ ЗА РАК НА БЕЛИТЕ ДРОБОВИ Победничка диета
Недостатокот на витамин А и каротин може да го зголеми ризикот од рак на белите дробови. Затоа, внесот на моркови, зелен лиснат зеленчук, тикви и портокали треба да биде вклучен во исхраната на пациентите со рак на белите дробови. Се препорачуваат и пиперка, кељ и спанаќ.
Ракот на белите дробови е најчест облик на тумор во светот, а почест е кај мажите. Најчесто се јавува по 60-тата година од животот, а погодува само 3% од луѓето помлади од 45 години. Ракот на белите дробови не бил чест пред 1930 година, но станува сè почест, се верува, заради зголеменото консумирање на тутун од двата пола.
Во Америка, ракот на белите дробови кај жените го надмина ракот на грлото на матката по смртност.
Раното откривање на туморите ги зголемува шансите за излекување и бара веднаш штом ќе се дијагностицира тумор или уште подобро, како превенција, целосно да се промени животниот стил.
Треба да се избегнува преработена храна, а свежото овошје и зеленчук, особено оние богати со витамин Ц, треба да бидат вклучени во исхраната на пациентите со рак на белите дробови.
Недостатокот на витамин А и каротин може да го зголеми ризикот од рак на белите дробови. Затоа, внесот на моркови, зелен лиснат зеленчук, тикви и портокали треба да биде вклучен во исхраната на пациентите со рак на белите дробови. Се препорачува и пиперка, како и кељ и спанаќ.
Повеќе за ова на порталот „АРТ КУЈНА“.