ДАЈ ДУПЛИ КЕФИР И КИСЕЛА ЗЕЛКА! Со пребиотици и ферментирана храна до намалување на стресот

Префрлувањето на исхрана богата со пребиотици и ферментирана храна може да го намали нивото на стрес, па дури и да го подобри квалитетот на сонот

373

Научниците од Универзитетскиот колеџ Корк во Ирска велат дека префрлањето на исхрана богата со пребиотици и ферментирана храна може да го намали нивото на стрес, па дури и да го подобри квалитетот на сонот.

За потребите на нивното истражување, објавено во списанието Molecular Psychiatry, испитаниците требало да спроведат т.н. психобиотска исхрана, односно исхрана богата со пребиотици и ферментирана храна.






Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини