КОИ СЕ ТРЕНДОВИТЕ ЗА ЗДРАВА ИСХРАНА ЗА 2023? Тестенини од зеленчук, ренесанса на урмите, масло од авокадо…
Иако тестенините од наут, њоките од карфиол или шпагетите од тиквички не се ништо ново, американскиот WFM (Whole Foods Market) предвидува дека во 2023 година ќе бидат популарни тестенините направени од тиква, срце од палма и зелени банани.
Како и секоја година, aмериканскиот Whole Foods Market, односно нивниот совет за трендови (Trends Council), кој се состои од повеќе од 50 експерти на различни начини поврзани со производството и продажбата на храна, објави прогноза за тоа кои трендови на здрава исхрана ќе преовладуваат во 2023 година.
Шефот за маркетинг на WFM, Соња Гафси Облиск, вели дека нивните предвидувања на трендовите се возбудлив увид во она што би можело да се случува во прехранбената индустрија.
Повеќе за ова на „Арт кујна“.