СУВО И СВЕЖО ОВОШЈЕ ВО ВАРЕНО ВИНО Генијален зимски десерт што се прави додека да трепнете
Ако сакате варено вино, тогаш ќе бидете воодушевени и од неговите додатоци, како што се свежи јаболка, круши и (или) суви смокви и кајсии – бидејќи тие веднаш се трансформираат во вкусен, празничен десерт.
Вареното вино е еден од најпопуларните методи за загревање во студените зимски денови. Одлично оди во комбинација со зимски овошја, а исто така е многу практичен и корисен бидејќи љубителите на варено вино можат да уживаат во овошните ароми, а оние кои сакаат нешто што „помалку опива“ ќе добијат одличен зимски десерт кој воедно и ќе ги загрее.
Свежите јаболка и круши во комбинација со сушено овошје (смокви, кајсии…) се готват во зачинето, ароматизирано вино додека не омекнат и не завршат во вашата чинија како генијален зимски десерт.
Рецептот ќе го најдете на порталот „Арт кујна“.