„ПЕКТИНСКИ КОМПОТ“ КАКО ИЗВОР НА ПОЗИТИВНИ ЕМОЦИИ Незаменлив е кај детоксикација, слабеење и борба со шеќерот
Пектинот често се користи во прехранбената индустрија како средство за згуснување и стабилизирање на храната, како што се желе, џемови, овошни сокови и други овошни производи. Но, има и некои здравствени ефекти.
Јадењето под стрес не е нужно лоша работа, но мора да се прави на вистински начин. Важно е да се избере вистинскиот извор на позитивни емоции. Кога некое лице има напад на паника, мора да јаде. Едноставна стратегија за луѓето со прекумерна тежина е да се тешат со вистинската храна. На пример, може да пијат „пектински компот“, кој има негативен нутритивен ефект.
Пектинот е вид на влакна кои природно се наоѓаат во многу овошја и зеленчук, особено во јаболката, крушите, агрумите и кајсиите. Тој е еден од најчестите полисахариди, што значи дека се состои од многу молекули на шеќер.
Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.