ВРЕМЕ Е ЗА ПРАВЕЊЕ МАРМАЛАДИ! Еве како да не ви се расипат!

Само малку од оваа состојка го спречува создавањето на мувла. Го препорачуваат домаќинки кои веќе го пробале.

256

Како што излегуваат овошјата, така домаќинките почнуваат со приготвувањето на мармалади, со желба да ги зачуваат омилените овошни вкусови за долгата ладна зима.
Џемот често се користи за различни намени, можете да го намачкате на леб, на палачинки, да направите колачи… Секако, вкусот на домашниот мармалад е подобар од купениот во продавница, а сега е вистинското време да го направите.

Можете да го користите секое овошје што го сакате бидејќи сега е сезона, па одберете го она што најмногу ви се допаѓа и почнете да подготвувате.






Повеќе за ова прочитајте ТУКА.

Поврзани содржини