КАФЕ СО ПЕЧУРКИ?! Збогатете го утринското кафе со овие 5 хранливи состојки

Кафе и печурки? Звучи неверојатно, но печурките имаат антивирусни, антиинфламаторни својства и го зајакнуваат имунитетот. Богати со антиоксиданти, печурките имаат антиканцерогени ефекти врз глувците, а други студии на глувци сугерираат дека печурките можат да спречат болести на црниот дроб. Може да помогнат и при дигестивни проблеми

209

Милијарди луѓе дневно – од Азија до Америка – го започнуваат своето утро со овој ароматичен и енергетски напиток. Иако самото кафе има неколку здравствени придобивки, можете да ги „удвоите“ ако додадете – не шеќер – туку витамини, антиоксиданти и други нутритивни состојки.

Избравме 5 хранливи состојки кои ќе бидат одлични во комбинација со кафе. Ќе ве освежат и ќе го направат вашиот напиток поздрав.






Цимет за здраво срце

Поросувањето на утринското кафе со малку цимет му дава на вашиот омилен напиток силна (и вкусна) доза на антиоксиданти. Циметот се користи илјадници години и како зачин и како лек. Зачинот е полн со заштитни соединенија и има една од најголемите антиоксидантни активности меѓу зачините.

Повеќе за ова прочитајте на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини