ШТО ТРЕБА ДА СЕ ЈАДЕ ВО ЗИМА Грав, тиква, сладок компир, јаткасти плодови, …
Во зимските месеци се зголемува внесот на храна со намален дел од витамини и минерали неопходни за нашето тело. Тоа има негативни последици врз имунитетот и целокупното здравје.
Зимата е сезона во која треба да посветиме посебно внимание на начинот на кој се храниме за да го одржиме доброто здравје. Поради ниските температури надвор, повеќе време поминуваме во удобноста на нашиот дом и многу повеќе седиме пред телевизор или компјутер. Се движиме помалку и повеќе јадеме, па често добиваме неколку килограми вишок.
Во текот на останатите сезони на располагање ни се сезонското овошје и зеленчук и сосема е природно да ги подготвуваме и конзумираме, особено ако ги имаме во својата градина.
Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.