КАКО СЕ ГОТВИ СО ЧЕТИРИ РАЦЕ Величенствено гравче со шампионската сланина од Гаврилоски

Билјана и Дамјан Гаврилоски кои со своите домашни сувомеснати производи кои станаа парадигма за тоа какви треба да бидат овие, во т.н. здрава исхрана, забранети производи, на саемот Тера Мадре во Торино покажаа и како функционираат тие готвејќи со четири раце. Величенствената сланина од Гаврилоски спарена со грав беше едно од највеличенствените јадења послужени на македонскиот штанд

306

Билјана и Дамјан Гаврилоски се двојката заслужна за постоењето на македонскиот бренд за сувомеснати производи „Гаврилоски“ кој стана парадигма за тоа какви треба да бидат овие, во т.н. здрава исхрана, забранети производи.

Овие вљубеници во традиционално производство на месни преработки ѝ носат на Македонија бројни награди од светски натпревари за најдобри производи од овој тип.






Целиот текст прочитајте го на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини