КОИ НАМИРНИЦИ ИМААТ ПОВЕЌЕ ВИТАМИНИ ВО ЛУШПАТА ОТКОЛКУ ВО СОДРЖИНАТА? Еве кои плодови не треба да се лупат
Обичниот и слаткиот компир, доматите, краставиците, морковите и јаболката содржат повеќе витамини и други корисни состојки во лушпата отколку во плодот, па би било добро да се консумираат цели доколку сте сигурни во нивното потекло
Погледнете кои намирници не би требало да ги лупите пред нивно приготвување и консумирање, бидејќи нивната кора содржи бројни витамини кои се неопходни за нашиот организам. Секако, тука е секогаш и прашањето за потеклото и на одгледување на намирниците, па овие совети треба да ги следите само доколку станува збор за производи со органско потекло.
Повеќе за ова на порталот „АРТ КУЈНА“.