КАРАНТИНОТ КАКО ИЗВОР НА ИНСПИРАЦИЈА Од експериментирање со чоколадо до бренд за чоколатца

Дејан Вучковиќ е млад битолски готвач кој карантинот го искористил за експериментирање во кујната. Во центарот на неговиот интерес е чоколадото кое ја има главната ролја во оваа приказна за Дејан и пралините „Дежаву“. Иако овој израз има друго значење, верувајте, сите се различни, прекрасни и посебни по вкус

254

Битолчанецот Дејан Вучковиќ го привлече нашето внимание на Винскиот салон во Битола на кој ги изложуваше своите необични чоколатца кои наликуваа на минијатурни уметнички дела, но јадливи и вкусни.

Дејан е главен готвач во комплексот „Фелиција Голд“ во неговиот роден град кадешто моментално ги изработува и десертите.






Вели дека љубовта за готвењето кај него се појавила уште додека бил тинејџер, а особено му била и сè уште му е привлечна можноста за создавање на нови комбинации на вкусови.

Прочитајте го целиот текст на порталот „АРТ КУЈНА“.

Поврзани содржини