Најдобрите македонски готвачи го подготвија милениумското мени во Бигорски по манастирските правила

По петочната литургија, вдахновени од атмосферата во центарот на нашата духовност, Бигорскиот манастир, шест македонски готвачи го направија вкусното славеничко мени за прославата на илјадалетието на Бигорски, скромно и послушно почитувајќи ги инструкциите на манастирскиот готвач, отец Захариј

1,578

Зоран Мајновски, Бобан Симоновски, Никола Мишковски, Зоран Андонов, Дејан Карапеев и нивната колешка Маре Јаневска, изминатиов викенд беа дел од еден редок историски и цивилизациски настан, од одбележувањето на оваа величествена годишнина – илјадалетието на манастирот Св.Јован Бигорски.

Целиот текст побарајте го на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини