АМЕРИКАНЦИТЕ ГО ОТКРИЈА БАМБУСОТ „Тејст оф хоум“ го вклучи пијалакот на нашата младост во своите препораки
Познатото американско кулинарско списание „Taste of Home“ вклучи еден „необичен“ коктел меѓу своите препораки за ова лето, освежителна мешавина од црвено вино и кока-кола. Ви звучи познато?
Познатиот американски кулинарски магазин „Тејст оф хоум“ ова лето вклучи еден „невообичаен“ коктел во своите препораки: освежителна мешавина од црвено вино и „кока-кола“. За американскиот пазар, ова е неочекувано добар летен пијалак, но во поранешна Југославија, тој е одамна познат под името бамбус.
Во земјите од поранешна Југославија бамбусот е незаменлив дел од студентските забави, дружби на скара, журки на плажа и домашни забави уште од 70-тите и 80-тите години на минатиот век.
Повеќе за ова прочитајте на „Арт кујна“.