ВРЕМЕ Е ЗА СКОПСКИ ЃЕВРЕК! Влегувајте во кујна и приклучете се на најинтересниот гастро-предизвик за скопјани

Да, да, сите ги сакаме охридските варени ѓевречиња, кавадаречките пишии, штипските и велешките пастрмајлии, ама сега е време за едно вкусно скопско печиво, редизајниран ѓеврек направен само со наши, локални состојки… А можете да лапнете и награда

434

Пред неколку дена беше објавена иницијативата на АРНО и средното угостителско училиште „Лазар Танев“ – натпревар за рецепти за ѓеврек, омиленото печиво, во ново руво.

Тие ги поканија сите скопјани на возраст од 18 + години да учествуваат и да ги покажат своите кулинарски вештини.






Овој натпревар си има свои критериуми и ќе се одвива во неколку фази.

Повеќе за ова прочитајте на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини