КРЦКАВИ РИПЧИЊА ОД РЕРНА Поздрава верзија од омиленото летно јадење

Можете да ги зачините на ист начин како кога ги пржите, но на овој начин ќе бидат поздрави за консумирање. Можете да ги послужите со компир салата или со печени компири

403

Ако сакате мали крцкави рипчиња, но не сакате да ги пржите, тогаш направете си поздрава верзија од вашето омилено летно јадење. Можете да купите и замрзнати сардини, а можете да најдете и свежи плашици. Можете да ги зачините на ист начин како кога ги пржите, но на овој начин ќе бидат поздрави за консумирање. Можете да ги послужите со компир салата или со печени компири кои ќе ги попрскате со малку сончогледово или маслиново масло и сол и ќе ги испечете и нив во рерната. Сепак, испечете ги посебно бидејќи ќе им треба повеќе време отколку на рибите.

Количината на рипчињата зависи од тоа за колку луѓе ги подготвувате, како и од големината на рерната, а можете да додадете и други состојки по сопствен вкус.






Побарајте го рецептот на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини