ПРИРОДНИ ЛЕКОВИ ЗА РАК СО МЕТАСТАЗИ И што уште треба да правите за да се изборите со канцерогените клетки?
Природата има навистина голем број лекови на кои треба да им се верува. И не залудно се вели: ако е храната често причина за разни болести, зошто не би била и лек?
Колку важна улога има исхраната во превенцијата на ракот, толку е важна и во текот на самото лекување на болеста, па дури и кога ќе дојде до метастазирање.
Базирајте се на мени кое содржи намирници полни со нутриенти и ензими кои делуваат противвоспалително и ја спречуваат натамошната активност на карциномот.
Урзолинската киселина која се наоѓа во јаболката, боровинките и ориганото, ја попречува активноста на канцерот уништувајќи ги механизмите за негово преживување.
Витаминот Д од млекото, јајцата, лососот и печурките е клучен за продукција на антиканцерогениот протеин GcMAF кој има способност да го пренасочи процесот на метастазите, да ги стопира рецепторите за поттикнување на растот на ракот и ензимите кои влијаат на префрлање на заболувањето во следен, повисок стадиум.
Сулфорафанот кој најмногу го има во никулците на брокулата, го спречува делувањето на слободните радикали и растот на туморот.
Го ублажува воспалeнието, го поддржува природниот систем на телото задолжен за детоксикација и го поттикнува системот за имунитет подобро да функционира.
Клучот за спречување на хроничното воспаление и натамошно ширење на ракот е и во ограничувањето на намирниците со висока содржина на скроб и шеќери.
Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.