ПЕЧЕНИ ИЛИ ВАРЕНИ КОСТЕНИ? Како да го добиете најдоброто од овие есенски плодови

Костенот е богат со витамин А, Б комплекс и Ц, содржи многу фолна киселина и многу минерали. Богат е со калиум и фосфор, а содржи помали дози на калциум, магнезиум, сулфур, хлор, железо, бакар и манган.

962

Едвај можеме да ја замислиме есента без мирисот на печени костени на улица. Печени, варени, во колачи или само како костен-пире со шлаг или без него, љубителите на овој популарен јаткаст плод тешко можат да се одлучат кој е нивниот омилен начин за консумирање на оваа намирница.

Но, дали некогаш сте се запрашале што е поздраво – печени или варени костени?






Одговорот ќе го најдете на порталот „Арт кујна“.

Фото: Pexels

Поврзани содржини