НЕ Е ДОБРО ДА СЕ ПРЕСКОКНЕ, АМА НЕ Е ДОБРО НИ ОБИЛНО ДА СЕ ПОЈАДУВА Ова се четири погрешни видови појадок
Здравиот и препорачан појадок содржи мешавина од избалансирани хранливи материи, односно храна која има низок гликемиски индекс и која не го подига нивото на гликоза бидејќи треба да има постојана концентрација на шеќер во крвта.
Добро познат факт е дека појадокот е исклучително важен оброк кој не треба да се прескокнува. Покрај тоа, многу е важно што и како јадете за појадок бидејќи во тоа може да грешиме. Издвојуваме неколку вообичаени видови на појадок.
1. Прескокнување на појадокот
2. Само кафе
3. Појадок „од нога“
4. Богат појадок
Повеќе за ова прочитајте на „АРТ КУЈНА“.