КРАЛИЦАТА НА ПРАЗНИЧНАТА ТРПЕЗА ВО ВЕГАНСКО ИЗДАНИЕ Трик за кремаста француска салата без јајца
Јајцата се составен дел на класичниот мајонез. Но, доколку не можете или не сакате да ја консумирате оваа намирница, можете да направите вкусен прелив за салата и без јајца…
Француската салата е неизбежен дел од празничната трпеза. Традиционално се подготвува од компири, грашок, моркови, кисели краставички, варени јајца и мајонез.
Ако не смеете да консумирате јајца или сте решиле да го ограничите внесувањето на таа намирница, тоа не значи дека не можете да уживате во француска салата. Варените јајца исклучете ги од рецептот, а наместо класичен мајонез, направете сами мајонез од растително потекло од масло и млеко од соја.
Како да направите вегански мајонез и француска салата, прочитајте на порталот „АРТ КУЈНА“.