ОВА Е НАЈЗДРАВАТА РИБА НА СВЕТОТ КОЈА Е ПОХРАНЛИВА ОД ПРЕСКАПИОТ ЛОСОС Зошто треба често да јадете скуша?
Во скушата има големи количини на незаситени масни киселини. Тие се вреден производ и антиоксидант. Помагаат да се зајакнат клеточните мембрани на организмот за сметка на неутрализирање на слободните електрони.
Во хемискиот состав на скушата има многу протеини и масти, па затоа е важно да го вклучите овој вид риба во вашата исхрана.
Зошто е важно да се јаде скуша?
Вообичаената количина на маснотии е 13 грама, што е доволно рибата за да се дефинира како масна. Протеини има во просек 18 грама и тие се апсорбираат три пати побрзо од протеините во говедското месо.
Скушата е нискокалорична риба. За да го добиеме дневниот внес на калории, треба да јадеме приближно 700 грама риба, но не треба да заборавиме на мастите во неа.
Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.