КОЛКУ СЕ СТАВА ОЦЕТ, А КОЛКУ ВОДА ВО ЗИМНИЦА? Трик на искусни готвачи со кој брзо ќе се закисели кој било зеленчук

Речиси и да нема зеленчук што не може да се кисели, па киселиот зеленчук е вистински деликатес секоја зима. Ако немате трпение да чекате подолго, еве како да го направите по брза постапка

225

Се ближи есента и домаќинките многу размислуваат за подготовка на зимницата.

Овој период од годината е идеален за подготвување домашна зимница со овошје и зеленчук, без разлика дали е кисела, варена, печена или пасирана.






Иако сега е се достапно на пазарите и во маркетите како готов производ, многу домаќинки сепак сакаат сами да си ги направат зимските специјалитети по традиционални рецепти, кои се пренесуваат од колено на колено.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини