ЗА НАШИТЕ И ЗА СИТЕ ДРУГИ ДЕЦА ШТО СЕ НА БРЗА ХРАНА Шеф Мајновски и неговиот партнер отворија домаќинска сендвичара

Едниот има „бутик“ за домаќински готвени јадења, а другиот има ресторан со традиционална храна во Дебар Маало, а сега ги здружиле силите за да направат место каде што нивните, но и другите деца и млади, ќе можат да јадат ем брза, ем домаќинска и квалитетна храна.

595

Од неодамна, во центарот на Скопје се отвори ново место „Base Food Corner“. Средено е како аптека, па малку е тешко да се поверува дека всушност станува збор за сендвичара.

Изненадувачки беше и кога слушнав дека ова ново гастро-катче е на шеф Зоран Мајновски. Имено, човекот е познат по своите врвни готвени јадења кои ги приготвува веќе со години, првин во ресторанот „Естел“ во Дебар Маало, а од пред две години и на новата локација во населба Аеродром, каде што ја почна својата нова семејна приказна – Естел Фуд Гуру.






Оваа приказна ја почна во време на корона кога повеќето ги затвораа дуќаните, рестораните и бизнисите, а тој го заживеа својот долгогодишен сон. Со голем ентузијазам се впушти во нови авантури и предизвици заедно со сопругата Габи и синовите Мартин и Марко, кои сега веќе имаат по 21 година.

Објаснувањето за новиот проект, отварање на фаст-фуд локал, брзо стаса.

Целиот текст прочитајте го на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини