БАДЕМОВОТО БРАШНО Е БОГАТО СО ПРОТЕИНИ И НЕ СОДРЖИ ГЛУТЕН Како да направите сами брашно од бадеми?
Доколку страдате од целикалија, ова брашно е идеално за вас бидејќи не содржи глутен
Бадемовото брашно е богато со макронутриенти, што го прави идеална храна која го снабдува организмот со јаглехидрати, протеини и здрави масти. Една четвртина чаша од ова брашно содржи 4,6 грама јаглени хидрати, 5,2 грама протеини и 3 грама полинезаситени масни киселини (кои ги штитат нашиот мозок и срце).
100 грама бадеми содржат 140% од препорачаната дневна количина на манган, 75% магнезиум, 60% бакар, 50% фосфор, 130% витамин Е и 51% витамин Б.
Повеќе за ова на порталот „АРТ КУЈНА“.