НАЈЕФИКСЕН ЛЕК ЗА ТРУЕЊЕ СО ХРАНА Знаете ли што е 100 пати помоќно од антибиотиците?

Истражувањето на Универзитетот во Вашингтон потврдило дека една здрава намирница многу подобро го лечи труењето со храна отколку антибиотиците.

747

Станува збор за лукот чија клучна состојка е диалил сулфид, кој е 100 пати посилен во борбата против труење со храна од антибиотиците, покажала студијата на Универзитетот во Вашингтон.

Лукот не само што е посилен од антибиотиците еритромицин и ципрофлоксацин, кои најчесто се користат при труење со храна, туку и делува веднаш, се тврди во студијата.






Делува така што го запира размножувањето на кампилобактер, една од најчестите бактерии што предизвикува труење со храна.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини