НАЈЧЕСТИТЕ ФАЛШ НАМИРНИЦИ Како да ги препознаете фалсификатите во светот на гастрономијата?
Мед кој не е мед, деликатеси со тартуфи кои не се тартуфи, кафе кое не е кафе, или пармезан во кој нема вистински пармезан, кои се најчестите фалсификати во гастрономијата и како да ги препознаете?
Веројатно знаете дека „оригиналните“ парфеми од 500 денари се премногу евтини за да бидат автентични. Но, дали знаете дали вашето шише со маслиново масло или тартуфите врз пицата се навистина тоа за што се претставуваат?
Фалшивата храна или „економски мотивираниот фалсификат“, како што понекогаш формално се нарекува, е вистински проблем во продавниците за храна, рестораните и онлајн продавниците за храна насекаде. Производителите можат да ги променат своите производи со мешање на висококвалитетната храна со полоши производи (на пример, маслиновото масло).
Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.