ДОМАШНА ПАШТЕТА ОД ПИЛЕШКИ ГРАДИ Едноставен рецепт кој лесно можете да го прилагодите на вашиот вкус

Домашната паштета од пилешки гради е ароматизирана со каперси, маслинки и медитерански билки, а можете лесно и да ја прилагодите.

106

Најдобра паштета е несомнено онаа домашната затоа што не само што знаете какво месо има во неа, туку и лесно можете да ја прилагодите на вашиот или на вкусот на вашето семејство.

Домашната паштета од пилешки гради е зачинета со каперси, маслинки и медитерански билки, а лесно можете да додадете малку сенф, па дури и мајонез или да ги прилагодите количините по ваш вкус.
Ќе ви требаат само 20 минути за да ја направите – а ако ја правите со веќе сварено пилешко – ќе биде готово за едвај 5 минути. Чувајте ја паштетата во херметички затворена тегла во фрижидер до три дена.






Рецептот и начинот на приготвување побарајте ги на „Арт кујна“.

Поврзани содржини