АКО НЕ ЈАДЕТЕ ТИКВА, ТОГАШ ПИЈТЕ Сокот од тиква го намалува притисокот, холестеролот, ризикот од срцеви заболувања…
Сокот од тиква содржи моќни антиоксиданти, кои го намалуваат ризикот од развој на срцеви заболувања и мозочен удар. Присуството на пектин и фитостероли го намалува ризикот од висок крвен притисок. Го намалува и нивото на лошиот холестерол.
Тиквата е идеална и неизбежна есенска намирница, богата со лековити состојки, вкусна, а воедно и нискокалорична. Но ако не сакате да ја јадете, тогаш можете да направите сок. Лесно се подготвува и е моќен во постудените денови.
Сокот од тиква содржи моќни антиоксиданти, кои го намалуваат ризикот од развој на срцеви заболувања и мозочен удар. Присуството на пектин и фитостероли го намалува ризикот од висок крвен притисок. Го намалува и нивото на лошиот холестерол.
Рецептот за сок од тиква побарајте го на порталот „Арт кујна“.
Фото: Unsplash