ЦРВЕНА ИЛИ ЖОЛТА? Дали сте виделе досега жолта сорта на лубеница?

Жолтите сорти на лубеница, велат, често имаат вкус на мед или кајсија и се богати со бета-каротен

271

Дали некогаш сте виделе жолта лубеница и знаете ли што да направите ако некогаш во животот наидете на таква?

Одговорот е едноставен: купете ја, исечете ја и уживајте!






Велат дека жолтите лубеници се јадат исто како и оние црвените за кои многу пати досега сме се увериле дека, колку се поцрвени, толку се послатки, со таа разлика што можат да бидат уште послатки, односно со вкус кој потсетува на мед.

Италијански корисник на Редит пред некој ден наишол на својата прва жолта лубеница во животот, не можел да не се воодушеви од нејзината боја, но не бил сигурен дали воопшто може да се јаде.

Повеќе за ова на „Арт кујна“.

Поврзани содржини