КАКО ДА ПРЕПОЗНАЕТЕ ДАЛИ КОНЗЕРВИРАНАТА ХРАНА Е РАСИПАНА? Спречете труење, во лето е многу често

Ако конзервите не ги чувате во фрижидер, а можеби се и оштетени, секако мора да водите сметка дали се во добра состојба и добро да размислите дали ќе ги консумирате.

161

Постојано се зборува дека конзервираната храна е квалитетна како и свежата и дека ѝ е предност тоа што има подолг рок на траење од свежата храна, па затоа се очекува секој од нас да има барем една конзерва грав, пченка, риба, компот, сок или пиво.

Сепак, со конзервираната храна треба да се внимава, особено во лето, кога температурата во становите се искачува до 30 степени, а конзервираните производи се чуваат во шпајз или во кујнскиот шкаф, а не во фрижидер.






Повеќе за ова прочитајте на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини