АКО ОВЕНЕ МАГДОНОСОТ, НАПРАВЕТЕ ПЕСТО Трикови за заштеда на домашниот буџет за храна
Ако сте купиле магдонос кој овенал затоа што не сте стасале да го потрошите, изблендирајте го, додадете маслиново масло, лимон и евентуално некое јаткасто овошје и направете вкусно песто за тестенини.
Зеленчукот, овошјето и зачинските билки брзо се расипуваат. За да го спречите ова, како и непотребното фрлање на храна, послужете се со неколку трикови.
На пример, најдобро е свежата храна да се јаде веднаш откако ќе ја купите. Но сите знаеме дека тоа не е секогаш можно. За да се спречи фрлањето храна, а особено расипувањето на зеленчукот како спанаќ, блитва или кељ, важно е да се чува на вистинскиот начин.
Повеќе за ова прочитајте на порталот „Арт кујна“.