РЕДИЦИ ЗА ХРАНА ПРЕД МАКЕДОНСКИОТ ШТАНД НА „ТЕРА МАДРЕ“ ВО ТОРИНО Специјалитетите на тројцата виртуози исчезнуваа додека да трепнеш

За пет дена на саемот за храна во Торино, македонските готвачи Зоран Мајновски, Димитар Арнаудоски и Пеце Клечкароски зготвија околу 4 тони храна, вклучувајќи и 800 рачно месени лепчиња и ги збудалеа посетителите со своите специјалитети кои се јадеа и со очи и со уста

2,888

Годинава, на саемот за храна „Тера Мадре“ во Торино, македонскиот штанд беше сврталиште на многумина кои се враќаа дури и по неколку пати водени од своите сетила за мирис.

Не беше лесно да се одолее на мирисот на потпечените суви пиперки кој како што се ширеше низ просторот, така ги привлекуваше и минувачите. А да беше само тоа…






Повеќе за ова прочитајте на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини