АКО ПРАВИТЕ ДОМАШНО ТЕСТО ЗА ПИЦА, ЗАМРЗНЕТЕ СИ И ЗА ДРУГПАТ Пробајте со брашно тип 00 или тип 500!

Ако мислите дека е сеедно со какво брашно ќе направите пица, тогаш обрнете внимание какво е кога го правите со италијанско брашно тип 00 или, ако немате такво, тогаш со брашно тип 500, а какво кога го правите со брашно тип 400

431

Нема попопуларна брза храна од топла пица. А можеби е сепак грев да се класифицира овој италијански специјалитет во категоријата брза храна?
Како и да е, не познавам некој што не сака пица, а ако веќе решите да направите домашна пица, тогаш замесете повеќе тесто и замрзнете си некое топче и за следниот пат.

Ако мислите дека е сеедно со какво брашно ќе направите пица, тогаш обрнете внимание какво е кога го правите со италијанско брашно тип 00 или, ако немате такво, тогаш со брашно тип 500, а какво кога го правите со брашно тип 400.






Рецептот е добар, но ви препорачуваме брашно тип 00 или тип 500.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини