ЗОШТО НЕ ТРЕБА ДА ЈА ИСТУРАТЕ ТЕЧНОСТА ОД ТЕГЛАТА СО МАСЛИНКИ? Маслиновиот „сок“ содржи мононезаситени масти кои имаат повеќе здравствени придобивки

Дали знаевте дека сокот од теглата со маслинки го намалува холестеролот и ризикот од дијабетес, но исто така го подобрува и здравјето на срцето?

543

Познато е дека екстрактот од листовите од маслинки го става овој плод меѓу највредните билки на денешницата и со право ја носи титулата еден од најголемите природни антибиотици.

Но, дали знаевте дека течноста од теглата со маслинки го намалува холестеролот, го подобрува здравјето на срцето и го намалува ризикот од дијабетес?






Затоа, следниот пат, добро размислете пред да одлучите да ја истурите во мијалникот.

Маслинките во теглите се наоѓаат во саламура, која е мешавина од вода, оцет и сол. Веројатно веднаш штом ќе ја изедете последната маслинка, ќе ги истурите остатоците од саламура во мијалникот, но можете да ја користите на неколку начини.

Повеќе за ова прочитајте на „Арт кујна“.

Поврзани содржини