ЗОШТО ДЕНЕШНОТО ОВОШЈЕ НЕ Е ВКУСНО КАКО ПОРАНО? Поголемо и полично, ама без вкус
Во свет каде што совршениот изглед стана поважен од вкусот, потребно е да се потсети индустријата што е навистина важно – задоволството од консумирање овошје полно со сок и вкус што природата го создала.
Сè повеќе потрошувачи забележуваат дека овошјето што го купуваме во продавниците, и покрај неговиот совршен изглед, честопати разочарува со безвкусен вкус.
Од рајски вкус до индустриско производство
Сопствениците на мали семејни фарми кои ја зачувале традицијата на одгледување овошје со генерации сега се како оази во море од бетон, опкружени со патишта и трговски центри.
И покрај притисокот од урбанизацијата, тие остануваат верни на својата филозофија за одгледување овошје според природните ритми.
Повеќе за ова прочитајте на „Арт кујна“.