ЗОШТО ДЕНЕШНОТО ОВОШЈЕ НЕ Е ВКУСНО КАКО ПОРАНО? Поголемо и полично, ама без вкус

Во свет каде што совршениот изглед стана поважен од вкусот, потребно е да се потсети индустријата што е навистина важно – задоволството од консумирање овошје полно со сок и вкус што природата го создала.

366

Сè повеќе потрошувачи забележуваат дека овошјето што го купуваме во продавниците, и покрај неговиот совршен изглед, честопати разочарува со безвкусен вкус.

Според истражувањата, повеќе од 60% од испитаниците веруваат дека денешното овошје не е доволно зрело или слатко. Како е можно праските тврди како топки за куглање и јагодите без никаква арома да стануваат норма на пазарите и во супермаркетите?

 






Од рајски вкус до индустриско производство

Сопствениците на мали семејни фарми кои ја зачувале традицијата на одгледување овошје со генерации сега се како оази во море од бетон, опкружени со патишта и трговски центри.

И покрај притисокот од урбанизацијата, тие остануваат верни на својата филозофија за одгледување овошје според природните ритми.

Повеќе за ова прочитајте на „Арт кујна“.

Поврзани содржини