ЗАЕДНО ПРАВАТ ЧУДА И БРЗО ГО ТОПАТ ВИШОКОТ КИЛОГРАМИ Вистинска комбинација за брз метаболизам: рузмарин и грејпфрут

Ако со него искомбинирате грејпфрут, кој е познат по топењето на мастите, добивате ефикасен напиток кој го забрзува метаболизмот, го поттикнува согорувањето на мастите и ја истенчува половината.

369

Рузмаринот (Salvia rosmarinus) е зимзелена медитеранска грмушка од фамилијата Lamiaceae, густа и висока од 1 до 2 м. Листовите од рузмарин содржат 10% ароматично масло, лути се и имаат малку опор вкус. Се користат во медицината и како зачин. Маслото од рузмарин се добива од врвовите на стеблото и лисјата.

Тоа е лековито растение кое има антибактериски, антиинфламаторни и антисептички својства. Добар извор е на витамините А, Б, Ц, Д, Е и К и позитивно делува на целиот организам, а особено на здравјето на мозокот, црниот дроб и срцето.






Освен што се додава во јадењата, од рузмарин може да се направи и топол пијалок сличен на чајот, кој има посебни придобивки за дигестивниот систем.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини