ВЕЛЕШАНЕЦ НАПРАВИ ПРОТЕИНСКА ЗАМЕНА ЗА МЕСО ОД НАУТ И ЛАРВИ ОД ТРУТ И НУТРИТИВНА ХРАНА ШТО ТРАЕ СО ГОДИНИ БЕЗ ФРИЖИДЕР Ова е неговиот „шпорет“!

Можеби сè уште немаме космонаути, но имаме човек кој кога би ги имале, би можел да ги снабди со високонутритивна храна обработена во неговиот лиофилизатор наречен Апико Про Најдовски кој, се разбира, го направил самиот. Тој се вика Благојче Најдовски, има 50 години, натпросечно висок коефициент на интелигенција, меѓународен експерт за пчеларство, спасувач на пчелите, изумител на функционална супер храна од лиофилизирани трутовски ларви и брашно од леблебија, „магионичар“ кој ја претвора водата во сува материја, иноватор кому само небото му е граница

492

Кога вчера (20.јуни), мртва гладна, право од работа отидов на прогласувањето на победниците на натпреварот „Зелени идеи“ кој веќе години со ред го организира „АРНО“, не знаев дека гласните звуци од мојот желудник кој брзајќи да стасам го оставив без ручек, ќе го смирам јадејќи храна која веројатно ја јадат и астронаутите во некоја вселенска станица таму горе, надвор од нашата планета.
Велешанецот Благојче Најдовски ме најаде со дехидрирани шумски плодови, меѓу кои боровинки од Солунска глава, капинки и мали шумски јагоди, чипс од дехидрирани млади тартуфи и замена за месо направено од брашно од македонски наут и лиофилизирани трутовски ларви спакувани во високонутритивна храна која брзо ме засити откако лакомо излапав и повеќе од што треба.

Целиот текст прочитајте го на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини