СТРАТЕГ И ВО КУЈНА Симона работи во сектор за информатички технологии, готви, има блог за рецепти и одгледува микробилки
Пораснала во семејство во кое се готвело секојдневно, а особено се вреднувала храната која е посадена, растена, свежо набрана и донесена на трпеза. Оттука, не е ни чудно што оваа млада жена решила својата страст кон готвењето, здравата храна и начин на живот да ги спои во брендот Nourish Greens
Постојат безброј стереотипи за милениумците, а еден од нив е и тој дека, во споредба со другите генерации, почесто јадат надвор, обично прескокнувајќи ги традиционалните оброци.
По професија е ИТ Талент Консултант, а своето професионално искуство во оваа област го започнала пред 10 години, работејќи во сектор за информатички технологии. Во моментов соработува со компании и клиенти преку поддршка и креирање на стратегии за стекнување и задржување на таленти, со фокус на ИТ секторот, особено во т.н. зелена технолошка индустрија за одржлива иднина.
Настрана од професионалното искуство, посебна љубов и хоби ѝ се исхраната и здравите навики на живот.
Вели дека пораснала во семејство во чиј дом, важен дел од секојдневјето биле заедничките појадоци, а особено ручеците.
Целиот текст прочитајте го на порталот „Арт кујна“.