ШТО Е ПОДОБРО – ПИЛЕШКО ИЛИ МИСИРКИНО? Споредба на омилените извори на протеини

Иако двата вида живина нудат слична содржина на протеини, мисирката има помалку масти и повеќе цинк, додека пилешкото има повеќе калории и железо. Прочитајте кои се другите разлики во нивниот состав

138

Пилешкото и месото од мисирка се два широко конзумирани извори на протеини, кои играат клучна улога во одржувањето на мускулите, здравјето на коските и во производството на ензими, хормони и витамини.

Иако двата вида живина нудат слична содржина на протеини, мисирката има помалку масти и повеќе цинк, додека пилешкото има повеќе калории и железо.






Нутритивна вредност

Кои и колку хранливи материи содржи порција од 100 грама варени пилешки и гради од мисирка без кожа, како и за останатите разлики и сличности помеѓу овие два вида месо, читајте на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини