СЕКОГАШ ПРИ РАКА Како да го зачувате магдоносот свеж подолго време?
За да го искористите максимумот од вкусовите на ароматичните билки, тие мора да се чуваат свежи. Тука ќе најдете неколку начини за зачувување на свежината на магдоносот до два месеци.
Зачините и ароматичните растенија се кујнски сојузници. Совршени се за ароматизирање и подобрување на јадењата. За да ги зачините своите сосови или чорби, можете да додадете букет од мајчина душица, ловорови лисја и врзан магдонос. За да го искористите максимумот од вкусовите на овие растенија, тие мора да се чуваат свежи. Тука ќе најдете неколку начини за зачувување на свежината на магдоносот до два месеци.
Зачувување на свежината на ароматичните растенија
Одржувањето на свежината на ароматичните растенија е можно со правилни техники. Ова што следува се најдобрите начини да го одржувате магдоносот свеж што е можно подолго.
Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.