ОТКРИЈТЕ ЈА ТАЈНАТА НА СОВРШЕНАТА ТЕМПУРА Еве како да направите совршена смеса за похување

Крцкавата и вкусна темпура е начин на пржење на храна која ја усовршиле јапонските готвачи, а ја обожаваат ширум светот.

216

Што е темпура? Иако звучи егзотично, всушност е обична мешавина од брашно, вода и жолчка од јајце (а може да се направи и без јајце) во која храната, најчесто зеленчук и морски плодови, се потопуваат и потоа се пржат во врело масло.

Тајната на совршената темпура е во подготовката на смесата, а кога добро ќе ја подготвите, ќе добиете крцкава кора која нема да ги маскира вкусовите на храната или нејзината текстура. Резултатот се лесни, нежни залаци кои се совршено крцкави, полни со вкус и апсорбираат многу малку маснотии.






Повеќе за ова прочитајте на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини