НЕМА ЛАГИ И ИЗМАМИ Скопјанец произведува комбуха на истиот начин веќе три децении, за своја душа и со многу љубов

Во Јапонија се одгледува и се пие повеќе од 2.200 години и била строго чувана тајна на јапонскиот царски двор. Потоа за неа дознале Русите кои ги истражувале нејзините здравствени придобивки. Ние го имаме Стефан Живанов, човекот кој ја прави на истиот начин цели триесет години: ферментирана натенане, во строго контролирани услови и со врвен квалитет, без лаги и измами, баш онака, како што ја правел и кога почнал, заради своето здравје и за своја душа!

683

Приказната за комбухата е стара и долга, а најдобар раскажувач на истата е скопјанецот Стефан Живанов, кој ја прави на истиот начин цели триесет години: ферментирана натенане, во строго контролирани услови и со врвен квалитет, без лаги и измами, баш онака, како што ја правел и кога почнал, заради своето здравје и за своја душа!

Станува збор за пијалакот што се прави од јапонска чајна габа која живее и ферментира во хранлив раствор од квалитетен зелен чај и шеќер.






Целиот текст прочитајте го на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини