НАПРАВЕТЕ БРАШНО ОД НАУТ Безглутенско брашно преполно со минерали
Брашното од леблебија од кое се прави традиционалното лепче наутлија, станува сè популарно и сè почесто се користи во многу рецепти.
Брашното од наут кај нас досега беше најмногу познато по она традиционално лепче наутлија, но во последно време станува сè попопуларно. Особено затоа што не содржи глутен, богато е со јаглехидрати и протеини, железо, магнезиум и фосфор и витамин Б6, а се користи за приготвување на многу вкусни јадења и десерти.
Ова брашно можете да го најдете во подобро опремени продавници за здрава храна, но лесно можете да го направите и сами дома, што е секогаш поздрава и повкусна опција. Сè што ви треба е наут, шпорет и силен блендер за мелење.
Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.