НА МАКИТЕ ИМ ДОЈДЕ КРАЈОТ Едноставен трик за совршено лупење на тврдо варени јајца
Дури и најдобрите готвачи понекогаш се мачат со лупењето тврди варени јајца. Бидејќи ни претстои период кога ќе се јадат многу јајца, не е лошо да го научиме и ова
Досега сте научиле како да пржите јајца, да правите омлет, можеби дури и ги совладавте јајцата Бенедикт. Сепак, усовршувањето на тврдо варени јајца е вештина која никогаш не успевате да ја совладате. Освен тоа, готвењето е само половина од битката. Исто така, треба да научите како лесно да ги излупите, а со еве понекогаш се мачат дури и најдобрите готвачи. Еве како да го направите тоа:
Како да сварите тврдо варени јајца за лесно да се лупат?
Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.