МНОГУ ЗДРАВЈЕ ВО МАЛО ПАКУВАЊЕ Здравствени придобивки од јајцата од препелица

Јајцата од препелица се супер храна и се достапни за повеќето луѓе, но нивните лековити својства и бројните здравствени придобивки не се толку познати како кај другите намирници. Јајцата од препелица можат да бидат одличен извор на хранливи материи и да помогнат во борбата против многу болести.

442

Придобивките од консумирањето јајца од препелица вклучуваат подобрување на метаболизмот, зајакнување на коските, забрзување на закрепнувањето, корисни ефекти врз респираторниот систем, помагање за одржување на редовно ниво на шеќер во крвта, ослободување од депресија, детоксикација на телото, зголемување на концентрацијата. Совршени се за диета базирана на протеини, го подобруваат здравјето на кожата, ги третираат акните, ги прават ноктите сјајни, го намалуваат опаѓањето на косата и помагаат во контролата на првутот.

Иако се мали по големина, тие имаат дури двојно поголеми својства од јајцата од кокошка со нормална големина. Тие се богати со витамини, минерали и антиоксиданти кои помагаат во одржување на нашиот имунолошки систем.






Повеќе за ова прочитајте на порталот „АРТ КУЈНА“.

Поврзани содржини