МЕКИ, А КРЦКАВИ Лиснати кифлици за кои треба малку повеќе време, ама додека ги јадете, ќе заборавите на сѐ
За овие кифлици треба да сте малку потрпеливи или да сте голем гурман, како нашата читателка која ни ги испрати фотографиите и рецептот
Некои домаќинки бегаат од рецепти кои се спремаат долго, без оглед на резултатот, додека други, оние кои се потрпеливи и вистински уживаат во готвењето и месењето за своите најблиски, а згора на тоа се и големи гурманки, не бегаат од ништо.
Една од нив е и нашата Лихнида Дамовска која ни го испрати и овој рецепт и фотографиите за нејзините вкусни, како што вели, ем меки, ем крцкави лиснати кифли.
Рецептот и фотографиите од постапката побарајте ги на „Арт кујна“.