Македонско песто и природно сушени македонски домати во масло, италијански рецепт
Велешанецот Валентин Миланов има интересно хоби чиј производ од неодамна може да го имаат на својата трпеза сите љубители на домашни и природни производи. Тој и неговата сопруга на својот мал имот во велешко во деновите кога се слободни од своите професионални обврски, таа како јавен обвинител, а тој како менаџер на голема компанија, практикуваат активен одмор - сушат домати кои потоа ги прелеваат со масло и ги пакуваат во тегли, а прават и песто.
Со господин Валентин Миланов, кој покрај многуте обврски кои ги има како менаџер на компанија која нема никаква врска со прехранбената индустрија, е и мал производител на сушени домати во масло и македонско песто росо, разговаравме на наш терен, во Скопје, а посетата на нивниот имот кадешто се случува производството на три фантастични домашни производи, ја договоривме за некое подобро време.
Нашиот соговорник и неговата сопруга во деновите кога се слободни од своите професионални обврски, практикуваат активен одмор – сушат домати кои потоа ги прелеваат со масло и ги пакуваат во тегли, а од нив прават и превкусно песто кое не содржи никакви конзерванси.
Целиот текст прочитајте го на порталот „Арт кујна“.