КОРЕНОТ ОД ЦЕЛЕР Е ПОВЕЌЕ ОД ЗАЧИН ЗА СУПА Имаме три рецепти во кои целерот е главна ѕвезда

Благодарение на влакната, консумирањето корен од целер може да го подобри варењето. Освен тоа, коренот на целерот содржи и антиоксиданти кои се исклучително важни за заштита од слободните радикали, а со тоа го штитат организмот од болести како што се ракот и срцевите заболувања.

1,441

Коренот од целер е малку занемарен коренест зеленчук. Најчесто се користи во бистрите супи или во чорбите како зачин, но всушност може да биде ѕвезда на јадењето!

Целерот е богат со влакна, витамини и минерали, па вашето тело ќе ви се заблагодари доколку го вклучите во вашето дневно мени.






Во продолжение ви пренесуваме идеи за подготовка на корен од целер во кои сигурно ќе уживате.

Корен од целер – лековити својства
Целерот е богат со влакна, витамини и минерали, вклучувајќи:

витамин Ц
витамин Б6
витамин К
фосфор
калиум
манган.

Повеќе за ова, како и рецептите, побарајте ги на „Арт кујна“.

Поврзани содржини