КАКО ДА ОДБЕРЕТЕ ЗЕЛКА ЗА КИСЕЛЕЊЕ? Треба да знаете и кој е најдобар период за ставање во буре

Киселата зелка не е само вкусна, туку е и здрава. Но, треба да знаете дека Сметаме дека нема потреба да ги наведуваме добрите страни на зелката на нашето тело. Меѓутоа, кога зборуваме за избор на зелка за мариноване, треба да знаете дека некои сорти се подобри за киселење, а некои за салата.

610

Сметаме дека нема потреба да ги наведуваме добрите страни на зелката за нашето здравје. Меѓутоа, кога зборуваме за избор на зелка за киселење, треба да знаете дека некои сорти се подобри за оваа намена, а други за салата.

За киселење обично се препорачува зелка со овални цврсти главици, но со помали и светло зелени листови. Добра е и онаа зелка со сплескани главици, збиени потемни листови, пикантен вкус, особено добри за сарма.






Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини