КАКО ДА ГО НАПРАВИТЕ НАЈЗДРАВИОТ ДОМАШЕН ЛЕБ Хранлив, вкусен и богат со здрави состојки

Овој леб без брашно е хранлив како и сите други пекарски производи, но изобилува и со протеини, витамини, аминокиселини, масти, јаглени хидрати и разни минерали.

438

Овој леб го стимулира производството на црвени крвни зрнца и хемоглобин, го поттикнува отстранувањето на канцерогени и токсични материи од телото, го отстранува вишокот холестерол, се препорачува за превенција од дијабетес, атеросклероза и целулит.

Се прави од никнати зрна пченица, со минимален додаток на квасец и сол, без адитиви, конзерванси и слични материи.






Сите други видови леб се разликуваат од овој, пред сѐ, по тоа што содржат брашно со ниска биолошка вредност, со својства кои човечкото тело практично не може да ги апсорбира.

Рецептот за овој леб побарајте го на „АРТ КУЈНА“.

Поврзани содржини