Индијци и Филипинци прават ајвар и лутеница на брод во Англија, во време на корона
Кога нема гости на бродот, а ти останале 300 кг пиперки и домати што кај да е ќе се расипат, а главен во кујна е македонскиот шеф Виктор Настески, логично е пиперките да се претворат во ајвар, а доматите во салца. Иако во актуелната состојба во светот нема ништо логично, ова правење ајвар и лутеница од Индијци и Филипинци среде англискиот канал, ќе признаете, е еден од почудните настани
Шеф Виктор Настески кој во ова време невреме замина на работа на брод, наеднаш поради пандемијата на коронавирусот се најде во ситуација да биде шеф на кујна на брод без гости, со многуброен персонал и огромна количина преостанати намирници.
Целиот текст прочитајте го на порталот „Арт кујна“.